Indien deze mail niet goed leesbaar is, klik hier
Voorwoord
In aansluiting op onze volledig vernieuwde website presenteren wij hierbij, ook in een nieuwe vorm, onze digitale Woningborg groep nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief zijn artikelen over Woningborg N.V. (certificering), Woningborg Advies B.V. (advisering), en ons nieuwe bedrijf Woningborg Toetsing en Toezicht B.V. (kwaliteitsborging), opgenomen.
Lees meer
Introductie Woningborg
Garantie- en waarborgregeling Verbouwingen
Vanwege behoefte uit de markt introduceert Woningborg N.V. vanaf 1 september 2015 de Woningborg Garantie- en waarborgregeling Verbouwingen.
Lees meer
Woningborg-certificaten voor zakelijke opdrachtgevers
In het artikel “Bankgarantie teveel automatisme” in de Cobouw van 5 maart jl. werd de conclusie getrokken dat de aannemerij zal moeten leren leven met het fenomeen bankgarantie. Deze conclusie hoeft niet te gelden voor alle bouwsectoren. Woningborg biedt namelijk al enige jaren een alternatief voor de bankgarantie in de vorm van het waarborgcertificaat voor zakelijke opdrachtgevers.
Lees meer
Ondergrens dekking Kavelbouw
Jaarlijks wordt zo’n 12 tot 15% van de nieuwe woningen gebouwd in de categorie particulier opdrachtgeverschap. De overheid stimuleert het zelf (laten) bouwen van huizen.
lees meer
 
Energielabel
Sinds 1 januari 2015 is het in geval van nieuwbouw wettelijk verplicht om bij oplevering een definitief energielabel aan de eigenaar beschikbaar te stellen. Er kan niet meer volstaan worden met de EPC-berekening. 
lees meer
 
bron: freshexpressions.org.uk
Kredietverlening
Vanaf het tweede kwartaal 2014 lijken de zwarte luchten voor de economie te worden verdreven, ook in de bouwsector is het herstel zichtbaar, zeker qua volume.
lees meer
Bouwnu.nl voor consument én aannemer
Bouwnu.nl helpt consumenten in de wereld van de bouw door het aanbieden van een compleet overzicht van alle aannemers en hun kwaliteiten. Voor aannemers kan deze website uitstekend worden ingezet als marketinginstrument: ze kunnen zichzelf op de kaart zetten door onder meer te laten zien waar hun specialisme ligt en hoe goed ze zijn.
Lees meer
Koopstart beschikbaar voor nieuwbouw
Stichting OpMaat heeft in 2014 het nieuwe verkoopmodel Koopstart op de markt gebracht. Hierbij wordt een woning verkocht met korting op de marktwaarde en wordt in een later stadium de korting met de koper verrekend. In december kwam Koopstart ook beschikbaar voor toepassing bij nieuwbouw.
Lees meer
 
Samenwerking Woningborg Advies en Stebru op Sigma locatie in Den Haag
Woningborg Advies was op bezoek bij een nieuwbouw project van Stebru Transformatie gerealiseerd door Stebru Bouw in Den Haag.
Lees meer
Cursussen Woningborg Advies
Verwachte en geplande cursussen in 2015. 
Lees meer
 
Kwaliteitsborging voor het bouwen
Woningborg bereidt zich momenteel voor op de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen. Deze wet is nog niet aangenomen, de verwachting van Woningborg is dat dit in de loop van de eerste helft in 2016 zal gebeuren. Op basis van de huidige planning zou de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen dan waarschijnlijk in werking treden per 1 januari 2017.
Lees meer
Woningborg
- Wat doen we
- Nieuws
- Vacatures
- Neem contact met mij op
Contact
Tielweg 24 | 2803 PK Gouda
Postbus 805 | 2800 AV GOUDA
T.: 0182 580004
E.: info@woningborggroep.nl
Volg ons op:
Wilt u deze deze mail niet meer ontvangen? U kunt uw profiel wijzigen of uzelf afmelden.