Indien deze mail niet goed leesbaar is, klik hier
Nieuwsbrief kwaliteitsborging juli 2016

Geachte  ,

Voor u ligt de Nieuwsbrief Juli 2016 van Woningborg Toetsing en Toezicht B.V. (WTT). Hierin komen de volgende punten aan bod:

 
Woningborg en het wetsvoorstel Kwaliteitsborging voor het bouwen
Woningborg Toetsing en Toezicht is in 2015 opgericht binnen de Woningborg groep vooruitlopend op de verwachte invoering van de wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Minister Blok heeft het wetsvoorstel in april j.l. ingediend bij de Tweede Kamer, zijn doelstelling is deze wet in te laten gaan per 1 januari 2018. Met de invoering van deze wet zullen een aantal zaken veranderen, onderstaand de voornaamste wijzigingen voor u:
  • Het publieke stelsel wijzigt in een gecombineerd publiek-privaat stelsel
  • Verplichte inschakeling van een private kwaliteitsborger door de bouwer/vergunninghouder
  • Verplichte verklaring van de kwaliteitsborger op het gerealiseerde bouwwerk as built (in plaats van as planned zoals in het huidige stelsel)
  • Informatieplicht aan consumenten of en zo ja hoe de bouwer verzekerd/geborgd is
  • De definitie van het verborgen gebrek wordt aangepast in het voordeel van de consument waardoor de bouwer sneller aansprakelijk gesteld kan worden

Woningborg is twee jaar geleden gestart met voorbereidingen om een serviceproduct te ontwikkelen waarmee wij u van dienst kunnen zijn zodat u aan uw verplichtingen kan (blijven) voldoen na invoering van bovengenoemde wet.

De oprichting van WTT is daar onderdeel van, WTT is de kwaliteitsborger binnen de Woningborg groep. De belangrijkste voorbereiding is echter de ontwikkeling van het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI).

Dit WKI is ontwikkeld, rekening houdend met de naar huidig inzicht bekende en verwachte criteria die door de wetgever gesteld gaan worden aan private instrumenten voor de kwaliteitsborging van bouwwerken. Tijdens de regio bijeenkomsten heeft u hier reeds kennis van kunnen nemen.
Nadere informatie Woningborg  Kwaliteitsborging Instrument (WKI)
Om u en uw collega’s nader te informeren verwijzen wij graag naar onderstaande informatie:

Voorts kunt u de informatie nalezen op onze website www.woningborggroep.nl onder de entiteit Woningborg Toetsing en Toezicht.
Academy Instructie-demo sessies WKI
Na de bouwvak 2016 start Woningborg Toetsing en Toezicht met instructie-demo sessies voor u vanuit haar Academy te Gouda. Tijdens deze sessies komen de volgende onderwerpen aan bod:
  • Actuele stand wetsvoorstel Kwaliteitsborging voor het bouwen
  • Uitleg Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI)
  • Werking WKI, specifiek uw rol hierin
  • Ervaringen en aandachtspunten op basis van pilot projecten met het WKI
  • Keuzes door u als ondernemer te maken werkend met het WKI
  • DEMO WKI
  • Vragen en antwoorden

Voor dit jaar zijn de volgende data beschikbaar waarvoor u zich kosteloos kunt inschrijven via de website www.woningborggroep.nl . De sessies op onderstaande dagen zijn alle van 13.30 – 16.30 uur te Gouda op de Tielweg 24.

14 september          28 september          12 oktober          26 oktober
9 november             23 november           7 december

Graag zien wij u en/of uw collega’s op één van de sessies terug! De sessies zullen worden voortgezet in 2017. De sessiedata zullen in het 4e kwartaal van dit jaar gepland worden en onder andere via onze website bekend worden gemaakt.
Woningborg Groep
- Wat doen we
- Nieuws
- Vacatures
- Neem contact met mij op
Contact
Tielweg 24 | 2803 PK Gouda
Postbus 805 | 2800 AV GOUDA
T.: 0182 580004
E.: info@woningborggroep.nl
Volg ons op:
Wilt u deze mail niet meer ontvangen, klik hier om u af te melden.